Zwangerschapsbegeleiding in groepsverband

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Zwangerschapsbegeleiding volgens de methode Cesar/Mensendieck kan een belangrijke rol spelen in het bewust worden van je lichaam tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in de periode na de bevalling. Zwangerschapsbegeleiding bij Pelvic is zowel individueel als in groepsverband (cursus) mogelijk.

Zwangerschapsbegeleiding in groepsverband

Tijdens een cursus Pelvic Zwangerschapsbegeleiding leer je door middel van oefeningen een verantwoord houdings- en bewegingspatroon aan dat bij je past. Daarnaast vormt de cursus een goede voorbereiding op de bevalling en de herstelperiode daarna.

Pelvic werkt met groepen van maximaal 8 personen, zodat er zoveel mogelijk aandacht kan worden gegeven aan vragen en individuele aanpassingen. Hierdoor kunnen ook vrouwen met klachten meedoen met de oefeningen. Meld je het liefst zo vroeg mogelijk in de zwangerschap aan, zodat je in een passende groep kunt worden geplaatst.

  • Optimale aanpassing van je houdingen en bewegingen aan je zwangerschap
  • Voorwaarden scheppen om een zo positief mogelijke ervaring rond de bevalling te creëren en daarna zo goed mogelijk te herstellen

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Houdingen en bewegingen uit het dagelijks leven
  • Oefeningen voor spieren en gewrichten die veranderingen ondergaan, zoals bekkenbodem-, buik-, bil-, en rugspieren
  • Theorie over zwangerschap, bevalling, kraamtijd en de tijd daarna
  • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen en perstechnieken in verschillende houdingen leren toepassen
  • Een partnerles waarbij onderwerpen als het coachen tijdens de bevalling, omgaan met pijn en massagetechnieken worden behandeld

Pelvic biedt ook cursussen aan voor ná de bevalling. De eerste les draait vaak om het uitwisselen van ervaringen. In de lessen erna doe je gerichte oefeningen om weer fitter en sterker te worden. Ook je houding bij de verzorging van je baby komt aan bod.

In diverse Pelvic-praktijken is het mogelijk om een zwangerschapscursus te volgen. Het aanbod kan per praktijk verschillen. Via onderstaande links zie je het aanbod per Pelvic-praktijk.

Borne | Conny Hassing

Raalte | Mieke Schaftenaar-Kremer

Kunnen wij u helpen?

Stel gerust uw vraag bij de therapeut bij u in de buurt!
Neem vrijblijvend contact op