Behandeling niet-zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten

Bekkenoefentherapie kan helpen om een zo gunstig mogelijk houdings- en bewegingspatroon aan te leren, waardoor het bekken minder wordt belast. De bekkenoefentherapeut geeft je gerichte oefeningen, tips, leefregels en adviezen. Hiermee is het mogelijk om de pijnklachten onder controle te krijgen.

Het eerste consult bij Pelvic bestaat uit een intake. De bekkenoefentherapeut brengt je bekkenklachten, algehele gezondheid en de impact van de klachten op het dagelijks functioneren in kaart. Daarna bekijken we je houding en bewegingspatroon en testen we onder andere je rug, bekken en heupen om de mate van instabiliteit, beperking of overbelasting vast te stellen.

Naar aanleiding van het onderzoek stellen we in overleg een behandelplan op. Uiteraard houden wij hierbij rekening met je hulpvraag, persoonlijke situatie en individuele mogelijkheden.

Tijdens de behandelingen leer je door middel van gerichte oefeningen de pijn te verminderen en je houdings- en bewegingspatroon te verbeteren. Vervolgens leer je bewust het verbeterde houdings- en bewegingspatroon toe te passen in je dagelijks leven om de klachten te verminderen of om toename van klachten te voorkomen.

Onder andere de volgende onderwerpen komen tijdens de individuele behandeling aan bod:

  • het geven van kennis en inzicht omtrent bekkenklachten
  • het leren verminderen van pijn door middel van gerichte oefeningen
  • het verbeteren van de stand van het bekken
  • het vinden van een balans tussen rust en activiteit
  • het verbeteren van de aansturing van de bekkenspieren
  • het leren stabiliseren van het bekken in dagelijkse houdingen en bewegingen
  • het opbouwen van de belastbaarheid van de bekkenspieren door middel van gerichte oefenschema’s en sport

Kunnen wij u helpen?

Stel gerust uw vraag bij de therapeut bij u in de buurt!
Neem vrijblijvend contact op