Wat is bekkenoefentherapie

Man, vrouw of kind? Zwanger of niet zwanger? Pelvic bekkenoefentherapie is er voor iedereen die klachten ervaart rondom de lage rug, bekken en/of bekkenbodem.

Tijdens de bekkenoefentherapie zal de bekkenoefentherapeut samen met jou een haalbaar doel opstellen en een programma op maat maken. Het uitgangspunt is het herstellen van je bekkenfunctie in samenwerking met de rest van je lichaam.

Je krijgt gerichte oefeningen en word je bewust van je houding en manier van bewegen. Ook krijg je houdings- en bewegingsadviezen die passen bij je dagelijks leven, werk en sport. Door regelmatig te oefenen leer je deze toe te passen in je dagelijks leven. We besteden daarnaast ook aandacht aan je bekkenbodem en ademhaling.

Pelvic Bekkenoefentherapie wordt gegeven door professionele bekkenoefentherapeuten. Dit zijn oefentherapeuten Cesar/Mensendieck die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van bekken- en bekkenbodemproblematiek.

Zij hebben specifieke scholing gevolgd volgens de richtlijn van de beroepsvereniging VvOCM en zijn als zodanig geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Oefentherapie Cesar/Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings-en bewegingspatroon of een bepaalde afwijking of ziekte.

Meer informatie over oefentherapie Cesar/Mensendieck en Bekkenoefentherapie vind je op de website van de VvOCM de vereniging van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck.

Kunnen wij u helpen?

Stel gerust uw vraag bij de therapeut bij u in de buurt!
Neem vrijblijvend contact op