Verwijzing & vergoeding

Je kunt rechtstreeks naar de oefentherapeut Cesar/Mensendieck, zonder dat je  eerst naar de (huis)arts moet voor een verwijsbrief (Directe Toegankelijkheid Oefentherapie/DTO). Wanneer je je hebt aangemeld, zal door de bekkenoefentherapeut eerst zorgvuldig worden gescreend. Deze screening moet aan het licht brengen of je met je klachten bij de bekkenoefentherapeut inderdaad aan het juiste adres bent.

Oefentherapie Cesar/Mensendieck wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt in de polisvoorwaarden van je verzekering nalezen of je voor vergoeding in aanmerking komt en voor hoeveel behandelingen.

Bij sommige zorgverzekeraars wordt een cursus rondom de zwangerschap (zowel voor als na de bevalling) vergoed. In de polisvoorwaarden van je verzekering kun je nalezen of je hiervoor in aanmerking komt.

Bij zwangerschapsgerelateerde pijnklachten zoals rug-, bekken-, nek-, schouder- en/of hoofdpijn of hyperventilatie kun je mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Dit valt dan onder de vergoeding voor Oefentherapie Cesar/Mensendieck. In de polisvoorwaarden van je verzekering kun je nalezen of je voor vergoeding in aanmerking komt en voor hoeveel behandelingen. Je krijgt dan voorafgaand aan de cursus een individuele intake en indien nodig 1 of meerdere individuele behandelingen.

Zonder klachten kun je de cursus ook volgen op eigen kosten.

Kunnen wij u helpen?

Stel gerust uw vraag bij de therapeut bij u in de buurt!
Neem vrijblijvend contact op