Individuele zwangerschapsbegeleiding

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Zwangerschapsbegeleiding volgens de methode Cesar/Mensendieck kan een belangrijke rol spelen in het bewust worden van je lichaam tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en in de periode na de bevalling. Zwangerschapsbegeleiding bij Pelvic is zowel individueel als in groepsverband (cursus) mogelijk.

Individuele zwangerschapsbegeleiding

Naarmate je zwangerschap vordert, zul je merken dat het bewegen in het dagelijks leven niet meer zo vanzelfsprekend gaat. Hoe kun je bijvoorbeeld op een goede manier opstaan uit een stoel zonder je rug en bekken te veel te belasten? En hoe kun je met een zwangere buik op een veilige manier bukken en tillen?

Tijdens de individuele therapie leer je omgaan met de veranderingen van je lichaam. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij spanningsklachten, ademhalingsproblemen of hyperventilatie. Je leert bewust de spanning en ontspanning in je lichaam te voelen en je ademhaling hiervoor op een positieve manier te gebruiken. Dit kun je tijdens je zwangerschap, maar ook tijdens de bevalling gebruiken. Ook houdingsgerelateerde pijnklachten van bijvoorbeeld rug, nek, schouders of hoofdpijn die door de veranderde houding zijn ontstaan, kunnen worden behandeld. Hetzelfde geldt voor klachten die na de bevalling zijn ontstaan bij de verzorging van je baby, zoals het tillen, dragen en voeden van je baby.

Heb je andere lichamelijke klachten en wil je weten of oefentherapie voor jou geschikt is? Neem dan gerust contact op met Pelvic.

Pelvic biedt ook cursussen aan voor ná de bevalling. De eerste les draait vaak om het uitwisselen van ervaringen. In de lessen erna doe je gerichte oefeningen om weer fitter en sterker te worden. Ook je houding bij de verzorging van je baby komt aan bod.

In diverse Pelvic-praktijken is het mogelijk om een zwangerschapscursus te volgen. Het aanbod kan per praktijk verschillen. Via onderstaande links zie je het aanbod per Pelvic-praktijk.

Almelo | Rian Korblet-Klomp

Borne | Conny Hassing

Raalte | Mieke Schaftenaar-Kremer

Kunnen wij u helpen?

Stel gerust uw vraag bij de therapeut bij u in de buurt!
Neem vrijblijvend contact op