Behandeling bij poep- en plasproblemen

Pelvic biedt bekkenoefentherapie speciaal gericht op het verhelpen van poep- en plasproblemen bij kinderen. De eerste afspraak is bedoeld om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de klachten van het kind. Afhankelijk van de leeftijd en de situatie is het kind hier wel of niet bij aanwezig. Na het vraaggesprek en een onderzoek wordt er in overleg een behandelplan opgesteld.

Tijdens de vervolgtherapie legt de Pelvic kinderbekkenoefentherapeut uit hoe de blaas en darmen werken. We geven het kind adviezen over toiletbezoek, eten en drinken. Ook vragen we hem/haar een plas- of poepdagboekje bij te houden. Op speelse wijze leert het kind voelen waar de bekkenbodemspieren zitten en hoe hij of zij daar controle over kan krijgen. We leggen uit hoe en wanneer te plassen en te poepen. Zo krijgt het kind inzicht in het signaleren van aandrang en leert het hier goed op te reageren.

Als ouder heb je uiteraard een belangrijke rol in de begeleiding van het kind en het voorkomen dat de problemen op latere leeftijd terugkeren.

Pelvic kinderbekkenoefentherapie wordt gegeven door onze bekkenoefentherapeuten Henriëtte Felix (Genemuiden en IJsselmuiden) en Rian Korblet-Klomp (Almelo).

Kunnen wij u helpen?

Stel gerust uw vraag bij de therapeut bij u in de buurt!
Neem vrijblijvend contact op