José Ernst

Ruurlowww.oefentherapieruurlo.nl

Gespecialiseerd in

  • Bekkenklachten
  • Bekkenbodemklachten
  • Zwangerschapsbegeleiding (individueel)

In 1980 ben ik afgestudeerd als oefentherapeute Cesar en in 1984 als fysiotherapeute. Ik heb elf jaar in het Martini ziekenhuis te Groningen gewerkt, waar mijn interesse gewekt werd voor het behandelen van patiënten met incontinentie klachten. Inmiddels heb ik verschillende cursussen gevolgd en de opleiding als bekkenfysiotherapeute afgerond. Sindsdien ben ik ook geregistreerd als Bekkenfysiotherapeute in het kwaliteitsregister van het KNGF.

Ik richt me op het voorkomen of verhelpen van klachten in het buik-, bekken- en bekkenbodemgebied bij vrouwen en mannen. Ik behandel klachten zoals ongewild urineverlies, niet goed uitplassen, obstipatie, verlies van ontlasting, pijn bij vrijen en bekkenpijn.

We brengen samen uw problemen in kaart. Er wordt informatie gegeven over wat de oorzaken en de gevolgen zijn van uw klachten en wat eraan te doen. Na een uitgebreide anamnese wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan van uw bekken en bekkenbodem. Hierbij worden de functies van uw bekkenbodemspieren beoordeeld. Dit kan mede met behulp van myofeedback. In overleg met u stellen we een behandelplan op.

Sinds 1995 heb ik een praktijk voor Oefentherapie Cesar en Bekkenfysiotherapie in Ruurlo.