Update COVID-19 maatregelen (15-10-2020)

15-10-2020

Beste mensen,

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober 2020 over het aanscherpen van de corona maatregelen willen we u graag vertellen hoe wij daar in onze praktijk mee om zullen gaan.

Praktijk blijft open

Heeft u binnenkort een afspraak in onze praktijk? Deze afspraak kan gewoon doorgaan. Wij vallen niet, zoals eerder werd gezegd, onder de contactberoepen. Wij zijn zorgverleners en daarom blijft onze praktijk in de komende weken in principe gewoon open, tenzij de maatregelen nog verder moeten worden aangescherpt.

Telefonisch consult in plaats van live

U mag altijd aangeven dat u liever uw afspraak wilt omzetten naar een telefonisch – of videoconsult op dat zelfde tijdstip. Wij nemen dan op het afgesproken tijdstip contact met u op en bespreken de voortgang van de behandeling, coachen u en geven tips en adviezen waar u mee vooruit kunt. Ook kunnen we u ter ondersteuning documenten, instructiefilmpjes of ingesproken oefeningen toesturen.

Verder de volgende maatregelen

  • Kom niet naar de praktijk als u luchtwegklachten of andere corona symptomen heeft.
  • Kom niet naar de praktijk als u of een van uw huisgenoten positief getest is
  • Wacht bij besmetting uw door de GGD geadviseerde termijn van zelfisolatie af; neem pas daarna en pas als u minimaal 24 uur klachtenvrij bent weer contact met ons op voor het maken van een nieuwe afspraak.
  • Kom alleen naar de praktijk
  • Houdt u aan de hygiënische maatregelen zoals het RIVM dat voorschrijft, dus hou zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en desinfecteer voor en na de behandeling uw handen.
  • Doe binnen de praktijk net als wij een mondkapje op
  • Neem zelf een badlaken mee

Geef vooral tijdig door als u niet kunt komen, dan kunnen wij iemand anders op uw plek inplannen.

Geef tijdig door als u uw afspraak wilt omzetten naar een telefonisch- of videoconsult, bijvoorbeeld bij verkoudheidsklachten, quarantaine, wachten op een testuitslag, oppasproblemen of vervoersproblemen. Wij zullen ons best doen om u telefonisch zo goed mogelijk de instructies uit te leggen en inzichtelijk te maken.

Wij wensen u heel veel succes de komende periode met het naleven van alle corona maatregelen. Het valt allemaal niet mee!

Blijf gezond en tot ziens!