Update COVID-19 maatregelen (04-05-2020)

04-05-2020

Beste patiënten,

Onze Pelvic- praktijken mogen weer beperkt open! U heeft  het misschien al in de media gehoord: Vanaf 1 mei mogen wij onze zorg weer verantwoord opschalen!  Dat doen we geleidelijk aan, op basis van de richtlijnen van onze beroepsvereniging en het RIVM. We hebben afgelopen weekend advies gekregen over het doorvoeren van hygiënische maatregelen in de praktijk. En we maken gebruik van een triage stappenplan, waardoor we bepalen welke zorg noodzakelijk, veilig en  verantwoord is. Dat vraagt nogal wat voorbereidingen en maatregelen, vandaar dat we deze week nog grotendeels nodig hebben om een en ander te regelen.

Welke zorg wordt hervat?  Nog niet alle zorg wordt weer opgestart in de praktijk. Waar mogelijk, blijven we voorlopig vooral behandelen op afstand, dus  telefonisch of met videobellen. Behandelen in de praktijk doen we voorlopig alleen indien het medisch noodzakelijke zorg betreft, dus zorg die niet kan wachten of die niet op afstand  mogelijk is.

Wat is triage? Triage is een checklist die we eerst aan u voorleggen voordat u naar de praktijk kunt komen voor medisch noodzakelijke zorg.  Bij de volgende verschijnselen vragen we u niet naar de praktijk te komen:

  • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of keelpijn of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden)?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  • Heeft u een gezinslid of huisgenoot  met koorts en/ of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij u zelf of een gezinslid of huisgenoot in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Wanneer hoort u van ons? In de komende week neemt uw behandelend  therapeut contact met u op om te overleggen over hoe we uw behandeling zullen voortzetten. Wilt u nog even afwachten? Wilt u op korte termijn een telefonisch/video consult afspreken, of wilt u overleggen over een intake of behandeling op de praktijk omdat het medisch noodzakelijk is?  Of een combinatie van een intake/ onderzoek/ eerste behandeling  op de praktijk en vervolgafspraken via (video)bellen?  We proberen met iedereen een plan op maat te maken.

Welke maatregelen nemen wij in de praktijk?  Om behandeling op de praktijk in geval van medische noodzaak mogelijk te maken nemen wij oa de volgende maatregelen:

  • We houden zoveel mogelijk 1,5 m afstand en als dat niet mogelijk is gebruiken we mondkapjes en handschoenen, bv bij lichamelijk onderzoek of hands-on behandelen.
  • We plannen extra tijd in per patiënt, zodat we tussen de behandelingen door tijd hebben om schoon te maken en om te voorkomen dat u in contact komt met andere mensen. Kom daarom zoveel mogelijk op tijd (maximaal 5 minuten van te voren)!
  • We vragen u om bij binnenkomst uw handen te wassen of te reinigen met beschikbare handgel  vóór het betreden van de behandelruimte.
  • Neem uw eigen handdoek mee voor op de mat of behandelbank

Vragen? Bij vragen of als u nog niet door ons bent gebeld kunt u contact opnemen met uw behandelend therapeut via email, telefoon of WhatsApp.

Wij hopen u gauw weer in de praktijk te kunnen begroeten!