Behandeling bij psychosomatische klachten

Pelvic Psychosomatische bekkenoefentherapie wordt gegeven door onze bekkenoefentherapeut Thessa Wiebing-Raue (Enschede). Zij heeft veel ervaring met het behandelen van vrouwen met bekken- en bekkenbodemklachten rondom de zwangerschap en is daarnaast geregistreerd psychosomatisch therapeut, aangesloten bij het Netwerk Psychosomatiek Twente en het landelijke SOLKNET.

Thessa brengt haar beide specialisaties samen in de psychosomatische bekkenoefentherapie, vanuit de ervaring dat er rond zwangerschap, bevalling en moederschap, al of niet in combinatie met bekken- en bekkenbodemklachten, vaak milde emotionele klachten en soms zelfs ernstige psychische klachten mee kunnen spelen.

Tijdens een uitgebreide intake en onderzoek wordt gescreend of de klachten binnen de psychosomatische setting behandelbaar zijn. Indien nodig wordt er overlegd en samengewerkt met de huisarts, de POH-GGZ, de verloskundige of gynaecoloog en eventueel de psycholoog of psychiater. Psychosomatische therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering en valt onder fysiotherapie/oefentherapie/beweegzorg.

Kunnen wij u helpen?

Stel gerust uw vraag bij de therapeut bij u in de buurt!
Neem vrijblijvend contact op